E-mail to SMS

Dankzij SMS Comfort stuurt u heel eenvoudig korte berichten vanuit uw mailbox  die automatisch worden omgezet en afgeleverd aan uw klant per SMS.

Toepassingen

  • Waarschuw de klant zodra hun bestelling kan afgehaald worden. 
  • Geef uw klant een seintje wanneer hun herstelling is uitgevoerd, bv carrosseries, fietsherstellers, computershops, e.a.  
  • Versturen van dringende berichten, opdrachten, annulaties en instructies naar mobiele medewerkers zoals chauffeurs, installateurs, onderhoudstechnici, e.d.
  • Waarschuwen van klanten zodra er iemand langs zal komen voor een levering, installatie of levering.

Hoe werkt het praktisch?

Dakzij SMS comfort bent u in staat om vanuit uw mailbox korte berichten te sturen die bij uw bestemmeling worden afgeleverd via SMS.  Dit doe je door het bericht te mailen naar een speciaal adres, dat is samengesteld uit het gsm nummer van je ontvanger, en een speciaal hiervoor gekozen domeinnaam. Dit kan zowel toegepast worden bij nationale als internationale mobiele nummers.

Voorbeeld

Fietshersteller Janssen wenst zijn klant op de hoogte te brengen van het feit dat zijn nieuwe fiets is gearriveerd en afgehaald kan  worden. Het gsm-nummer van de klant is 0479-123 456, en dus stuurt hij een mail naar het volgende adres:

+32479123456@sms.fietsherstellerjanssen.be

Het domeinnaam “sms.fietsherstellerjanssens.be” werd speciaal geconfigureerd voor het gebruik van SMS comfort. Aangezien het een subdomein is van fietsherstellerjanssen.be hoeft men hier niet extra voor te betalen.

Er kunnen berichten verstuurd worden naar elk gekend gsm nummer, en de ontvanger is in staat om de berichten per SMS te beantwoorden. Deze worden dan opnieuw omgezet en via mail afgeleverd naar de oorspronkelijke verzender.

Waarom gebruik maken van een SMS server

Uiteraard heeft men geen SMS server nodig voor het versturen van een tekstbericht, maar het biedt wel een aantal specifieke voordelen:

Privacy

U wenst als handelaar SMS berichten te versturen, maar wil niet dat iedereen uw GSM nummer kent? SMS comfort verstuurt uw berichten via een aparte sim kaart die uitsluitend kan gebruikt worden voor het versturen van SMS berichten.

Slechts één abonnement voor meerdere medewerkers

Dankzij het gebruik van een SMS server kunnen meerdere medewerkers vanuit verschillende locaties of pc’s berichten sturen vanuit hetzelfde nummer. Op die manier dient u niet voor elke medewerker een apart abonnement in gebruik te nemen.

Naspeurbaarheid en bedrijfszekerheid

Elk verstuurd en ontvangen bericht wordt zorgvuldig gelogd voor een optimale naspeurbaarheid. Een delivery rapport bewijst bovendien dat een bepaald bericht werd bezorgd aan uw ontvanger. Zo bent u zeker van uw zaak en voorkomt u misverstanden.

Goedkoper over de grenzen heen

Grotere organisaties kunnen werken met lokale SMS servers, waardoor u geen internationale berichten moet versturen. Zo kan u vanuit België een mail versturen die via een SMS server in de Verenigde Staten aan een Amerikaans GSM nummer wordt afgeleverd aan lokaal tarief.

Integratie met applicaties

Sommige applicaties zijn ontwikkeld om notificaties te versturen per e-mail. Dankzij het gebruik van een SMS server kan dit vanaf nu ook per SMS.

Wil u meer weten over de mogelijkheden van SMS Comfort?

Aarzel niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we samen kunnen ontdekken hoe SMS Comfort uw business kan helpen!

Geïnteresseerd in onze oplossingen?  Aarzel niet en neem contact met ons op »

+32 (0)3 448 08 48