SMS to e-mail

Integreer inkomende SMS berichten in uw mailverkeer

Via SMS Comfort worden uw SMS berichten omgezet naar  e-mail voor een betere opvolging en naspeurbaarheid.

Hoe werkt het praktisch?

Inkomende SMS berichten worden via SMS comfort omgezet naar e-mail berichten, en aldus opgenomen in het e-mail verkeer van uw onderneming of organisatie. Op verschillende manieren kan ervoor gezorgd worden dat elke bericht bij de juiste bestemmeling wordt afgeleverd:

 • Dankzij het gebruik van shortcodes, bijvoorbeeld initialen van een ontvanger, kan elk bericht gerouteerd worden naar een specifieke bestemmeling.
 • Via automatische routering voor inkomende SMS berichten wordt het bericht als email afgeleverd aan de meest recente contactpersoon waarmee de verzender in contact stond.

Voorbeeld

Transportbedrijf Nieuwendijk International heeft een 100-tal chauffeurs die heel Europa doorkruisen.  Meerdere dispatchers zijn in de weer om alles in goed banen te leiden, en staan dagelijks in contact met hun collega’s op de weg.  De meeste communicatie gebeurt via SMS, aangezien mobiele data, of zelfs een betrouwbare GSM dekking, niet altijd voorhanden is.  Dit is vooral het geval in bergachtige streken of landen met een zwak GSM netwerk.  Speciaal voor het versturen van de SMS berichten werd het subdomein “dispatch.transportnieuwendijk.be” gecreëerd. Wanneer met een bericht wil sturen naar Karel, een van de chauffeurs, maakt men gebruik van het volgende e-mail adres:

+32477123456@dispatch.transportnieuwendijk.be

SMS Comfort zorgt ervoor dat alle berichten die naar dit e-mail adres worden gestuurd automatisch via SMS worden afgeleverd aan het nummer +32 477 123 456, het GSM nummer van Karel.  Dankzij dit systeem kan de dispatcher veel sneller berichten sturen aangezien hij kan werken met een klassiek toetsenbord. Als Karel een SMS stuurt komt zijn bericht onder de vorm van een e-mail terecht in een mailbox die gedeeld wordt door alle dispatchers.  Als een van de dispatchers dus afwezig is, kunnen zijn collega’s probleemloos overnemen aangezien ze inzicht hebben in de historiek van de gesprekken.

Shortcodes

Karel heeft ook de mogelijkheid om berichten te versturen die niet bestemd zijn voor de dispatch afdeling.  Dankzij vooraf bepaalde shortcodes weet SMS comfort voor wie het bericht is bestemd.  Zo werd voor Jan De Smet van de personeelsafdeling de shortcode “JDS” gecreëerd.  Als Karel dus een bericht wil sturen naar Jan, laat hij gewoon zijn bericht beginnen met “JDS” en een spatie.

Voordelen

 • De verzender kan berichten sturen vanuit de meest afgelegen gebieden, waarbij enkel een minimale GSM dekking vereist is.
 • Het bericht wordt opgenomen in het klassieke mailverkeer van het bedrijf, en als dusdanig verder afgehandeld voor het doorsturen, beantwoorden of archiveren.
 • Kan eenvoudig manueel of automatisch worden doorgestuurd naar meerdere personen of groepen.
 • Het bericht kan via een klassieke mailclient (bv. Outlook, Mail, …) beantwoord worden en opnieuw als sms verstuurd worden (zie e-mail to sms)
 • De verzender heeft geen smartphone, laptop of tablet nodig voor het versturen van e-mails of IM berichten.
 • Er is geen data-abonnement vereist
 • SMS berichten zijn veel goedkoper dan telefoon- of dataverkeer en vereisen geen duur abonnement met data of belkrediet.

Toepassingen

 • Ontvang SMS berichten van chaufeurs voor nationaal of internationaal transport.
 • Notificaties van technisch personeel op locatie.
 • Feedback van personeel in de diensten- of onderhoudssector.

Veelgestelde vragen

SMS Comfort

 • Is SMS comfort geschikt voor het versturen van bulk berichten?

  Ja, dankzij de mogelijkheid om meerdere GSM modems te combineren, kan men via SMS comfort op korte tijd een bericht sturen naar een groot aantal ontvangers.

 • Is SMS comfort compatibel met Office 365

  SMS comfort is 100% compatibel met Office 365.

 • Waar bevinden de SMS Comfort server en modem zich?

  Voor zowel de SMS Comfort server als de modem geldt dat deze kunnen gehost worden door de klant zelf, of door een externe hosting firma.

 • Hoeveel verzenders / ontvangers zijn toegelaten via Mail to SMS?

  Het aantal verschillende ontvangers bij Mail to SMS is onbeperkt. Let op: Hiermee bedoelen we het aantal verschillende bestemmelingen van het type [gsm nr]@domeinnaam dat gecreëerd kan worden, niet het aantal bestemmelingen naar waar men tegelijk kan verzenden. Dit aantal is gewoonlijk beperkt door de instellingen van uw SMTP server, die gewoonlijk bij uw internetprovider staat.

  Het aantal verzenders is wel beperkt (het zgn. “from” adres). Dit is afhankelijk van de licentie.

 • Kan men een sms beantwoorden die via Mail to SMS werd verstuurd?

  Ja, een mail die via SMS comfort als sms werd afgeleverd bij de bestemmeling kan steeds beantwoord worden. Aan de hand van routing instellingen kan men bepalen bij wie het antwoord per mail wordt afgeleverd.

Geïnteresseerd in onze oplossingen?  Aarzel niet en neem contact met ons op »

+32 (0)3 448 08 48