Uitgelicht: Een SMS via Outlook versturen.

Uitgelicht: Een SMS via Outlook versturen.
14 februari, 2018 SMS Comfort

Zowel het versturen van een SMS bericht als het verzenden van een e-mail zijn al jarenlang ingeburgerd, en doen we dagelijks zonder er bij na te denken.  Echter, beide manieren van communiceren hebben zo hun eigen voordelen, en in de ideale wereld zouden we deze kunnen combineren door bijvoorbeeld een SMS via outlook te versturen, of te ontvangen.

Waarom een SMS via Outlook versturen?

Het lijkt een beetje raar: een SMS via outlook versturen.  Waarom zou iemand dat willen doen? Immers, we versturen en ontvangen SMS berichten bij manier van spreken vanuit onze broekzak, waar we ons ook bevinden, zonder behoefte aan een dataverbinding.  Het lijkt dan ook eerder een stap achteruit dan een voordeel.

Misschien helpt het om even te kijken naar de voordelen van e-mail, en in het bijzonder Outlook, tegenover de traditionele SMS inbox.

Ergonomie: Werken met outlook houdt expliciet in dat we werken vanop een computer.  Een traditioneel keyboard werkt veel comfortabeler om iets langere berichten te versturen (net te lang, dat is niet de bedoeling van SMS) dan het (virtuele) toetsenbord van een smartphone.

Naspeurbaarheid: Outlook is een van de meeste uitgebreide en geavanceerde e-mail clients op de markt, en zit tjokvol features die het mogelijk maken om mailverkeer op overzichtelijke wijze te archiveren.  Dit maakt het onder meer handig om oude berichten snel terug te vinden.

Bovendien kan een mailbox gedeeld worden met collega’s, wat het beheren van de berichten in teamverband aanzienlijk vergemakkelijkt t.o.v. SMS verkeer vanop een GSM.

Efficiëntie: Praktische hulpmiddelen in Outlook kunnen ons tijd doen besparen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van templates als we dikwijls dezelfde boodschap naar verschillende ontvangers willen sturen.

Veiligheid: E-mail berichten in outlook kunnen opgeslagen worden in de cloud, wat de veiligheid te goede komt.  Bovendien is de mail op verschillende manieren en vanop verschillende lokaties toegankelijk, zelfs als we niet achter onze pc zitten: denk maar aan de web based versie van Outlook, die toegankelijk is via elke browser.

Opnieuw: Waarom een SMS via Outlook versturen?

Deze keer leggen we de nadruk in de vraag op “SMS”: Als we bovenstaande argumenten allemaal in acht nemen, waarom doen we dan nog de moeite om iemand een SMS te versturen, i.p.v. een e-mail bericht?

Wel, ook een SMS heeft zo zijn voordelen: Iedereen die in het bezit is van de meeste eenvoudige GSM, kan reeds een SMS bericht ontvangen of versturen. Het is tevens een veel directere manier van communiceren: E-mail is veel meer dan SMS, een a-synchrone manier van communiceren.  Veel ontvangers, zeker als ze niet aan het werk zijn, checken hun mail maar enkele keren per dag.  Je kan niet iemand een e-mail sturen, en dan verwachten om onmiddellijk antwoord te krijgen.  Deze regel geldt veel minder voor SMS berichten: inkomende berichten bereiken de meeste mensen bijna onmiddellijk, zolang ze hun GSM maar op zak hebben, en worden gewoonlijk nog eens aangekondigd door een geluids- of trilsignaal.

Bovendien, zoals eerder gezegd, heeft de ontvanger geen nood aan data om SMS berichten te ontvangen.  De kans dat het bericht dus meteen wordt afgeleverd op een GSM is dus veel hoger dan in het geval van e-mail.

SMS via Outlook: Het beste van beide werelden.

Het ziet er dus naar uit dat als we een SMS via Outlook zouden kunnen versturen (en ontvangen), dit de perfecte symbiose zou zijn van twee uiterst krachtige communicatievormen.  Dankzij SMS Comfort kan deze wens ook realiteit worden.

Hoe werkt het in de praktijk?

Stap 1: Creëer een apart subdomein.

Voor het versturen van een SMS via Outlook dient er een apart subdomein aangemaakt te worden.  Dit klinkt gelukkig ingewikkelder dan het is, en kost zelfs geen geld: Stel, u bent Frits, een schoenmaker die zijn klanten wil waarschuwen wanneer hun herstelling klaar is.  U hebt reeds een eigen domeinnaam (schoenmakerfrits.be) en e-mail adres (info@schoenmakerfrits.be).  Voor het versturen van een SMS via Outlook creëert u dan een subdomein, bijvoorbeeld “sms.schoenmakerfrits.be”.

Stap 2: Verstuur uw SMS

Vervolgens wil Frits een SMS versturen via Outlook naar zijn klant, die het nummer 0477 123 456 heeft.  Dit doet hij door een nieuwe mail op te stellen en deze te verzenden naar het adres +477123456@sms.schoenmakerfrits.be.

Dankzij de aangepaste instellingen van de domeinnaam wordt het bericht niet afgeleverd via mail, maar wordt SMS Comfort ingeschakeld om het bericht via SMS bij de klant af te leveren.  Deze was nog in de buurt aan het winkelen, en kon dus meteen binnen springen om de herstelling op te halen.

Met welk type mail is dit mogelijk?

SMS comfort kan gebruikt worden met elke type van mail: Pop3, Imap, (hosted) Exchange, Office 365, Lotus Notes, Apple Mail, ….

Hellup!!

Bent u zelf heel bedreven in het versturen van mail, maar begint uw hoofd al te duizelen bij termen als subdomein, smtp of pop3?  Geen probleem, neem contact met ons op en wij begeleiden u graag bij het opzetten van uw SMS gateway

Geïnteresseerd in onze oplossingen?  Aarzel niet en neem contact met ons op »

+32 (0)3 448 08 48