Voordelen van SMS Comfort

waarom nog communiceren met SMS?

Waarom SMS Comfort

Met de ontwikkeling van SMS comfort hielden we uitsluitend de noden van onze klanten voor ogen.  In een wereld waarin het technologisch landschap elke dag evolueert, is het dan ook belangrijk dat we gelijke pas houden met nieuwe ontwikkelingen en blijven we steeds verder werken aan nieuwe functionaliteiten.

 • Lage kost per SMS: u bent vrij in het kiezen van provider en abonnement
 • Modulaire oplossingen met uitgebreide mogelijkheden »
 • Oplossingen op maat beschikbaar
 • Uw eigen SMS gateway, geen verplicht maandabonnement of vaste prijs per SMS.
 • Persoonlijke support van onze eigen technische dienst
 • Ontwikkeling in eigen beheer
 • U werkt uitsluitend met uw eigen software voor het versturen en verwerken van de SMS berichten, geen nood aan inloggen op externe websites voor het versturen van SMS berichten.

Waarom SMS naar E-mail (en omgekeerd)

Berichten die klanten, leveranciers of medewerkers versturen per SMS, worden door SMS comfort omgezet naar E-mail.  Andesom is het mogelijk om E-mails af te leveren als SMS.  Hierdoor worden de berichten opgenomen in het e-mail verkeer van een onderneming, wat een hele hoop voordelen biedt:

 • Inkomende E-mails kunnen gemakkelijk doorgestuurd worden naar andere collega’s
 • Mailboxen kunnen gedeeld worden onder collega’s, waardoor verschillende personen de berichten kunnen behandelen
 • E-mails kunnen gemakkelijk gearchiveerd worden voor een goede naspeurbaarheid.
 • E-mails zijn dankzij de cloud toegankelijk vanuit elke locatie wereldwijd.
 • Het versturen van berichten via een klassiek keyboard is snel, ergonomisch en vermindert de kans op typfouten.

Waarom nog communiceren met SMS?

In een tijdperk waarin applicaties zoals WhatsApp, Facebook messenger, Telegram, e.d. niet meer weg te denken zijn uit onze dagelijkse communicatie, blijft SMS uniek dankzij enkele onmiskenbare voordelen:

Niet iedereen heeft WhatsApp

Ook al hebben applicaties zoals Messenger en WhatsApp veel voordelen t.o.v. de klassieke SMS, feit blijft dat elke GSM die verkocht wordt onmiddellijk in staat is om SMS berichten te versturen en te ontvangen.  Dit heeft als voordeel dat uw klanten, collega’s en leveranciers altijd in staat zijn om uw verstuurde berichten te ontvangen en te beantwoorden, zelfs in het buitenland.

Bedrijfszekerheid van de SMS

Zelfs in bepaalde omgevingen, gebouwen of afgelegen gebieden waar de dekking dermate zwak is dat een telefoongesprek geen optie is, blijft het mogelijk om SMS berichten te versturen of te ontvangen.  Wereldwijd heeft de SMS de hoogste bedrijfszekerheid van alle mobiele communicatiemiddelen.

Geen mobiele data vereist

Mobiele applicaties zoals WhatsApp hebben een groot nadeel: ze zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van mobiele data of Wifi.  Dit is veel minder gewaarborgd dan een klassieke GSM dekking.  Als er geen Wifi beschikbaar is, heeft men bovendien nood aan een abonnement met mobiele data, wat niet altijd gewaarborgd is voor al uw klanten of leveranciers.

Lagere kosten

Bijna elk basisabonnement voor de GSM bevat een forfait voor een groot aantal SMS berichten.  Hierdoor kan men heel goedkoop duizenden berichten te versturen naar klanten, collega’s en leveranciers, en dient u niet maandelijks te betalen voor een data abonnement.

Goedkoper in het buitenland

Communiceert u met collega’s die zich in het buitenland bevinden?  Dan kan het voor hen een kostelijke zaak worden als ze van mobiele data afhangen om berichten te verzenden.  In landen buiten de Europese unie  zijn de roaming tarieven nog steeds van toepassing en kunnen de kosten u onaangenaam verassen.  Dit geldt onder meer voor Europese landen als Zwitserland, Noorwegen, Rusland, Oekraïne, en een groot deel van de balkanstaten.

Geïnteresseerd in onze oplossingen?  Aarzel niet en neem contact met ons op »

+32 (0)3 448 08 48